Троянска керамика Серия Глухарче

Българска керамика серия Глухарче

Троянската керамика е един от символите в българския бит. Традиционните шарки са познати на всички нас и тях свързваме с трапезата, с природата, със слънцето. На вашето внимание представяме нова серия троянска керамика - Глухарче. Всички продукти са изработени по висок стандарт - от червена глина. Рисунките са на ръка. 

Серията включва:

Чаша за кафе, Чаша за чай, Чиния и Гърненце за кисело мляко или мед.

Това са продукти, които може да използвате в ежедневието. Могат да се мият в съдомиялна машина, но е препоръчително миене на ръка. Ако използвате във фурна - задължително ги сложете в студена фурна (важи за всички съдове от керамика като гювечи, тави и т.н.).

Серията Троянска керамика Глухарче е подхояща за подарък за нов дом или подарък за чужденци. Продуктите са хем са традиционни, хем са модерни - но негубещи връзката с природата в лицето глухарчето. А какво символизира глухарчето? Когато купувате или подарявате продукти от серия Глухарче, знайте, че глухарчето е много мистично. То е като слънцето (докато е жълто) и като луната (когато е като бяло пухче). А когато го духнем, то се превръща в малки падащи звезди. Затворете очи и духнете глухарчето - нека желанията ви се разпрострат навред и се сбъднат.

Произведено в България. С покупката на продукт от Троянска керамика Глухарче, вие подкрепяте производител от град Троян. 

Идея за подарък:

Ако искате да подарите на чужденци нещо оригинално - било то ваши колеги или гости, подквасете им мляко. Чужденците само са чували за традиционното кисело мляко, но няма как да си купят автентично такова. Купете гърненце за кисело мляко, подквасете и ги изненадайте. Ако имате нужда от по-голямо гърне - пишете ни.

Свързани продукти