Български костен порцелан Нона

Български порцелан Нона

Елегантна, достолепна и непреходна е серията български костен порцелан Нона. Комплектът включва чаша и подложна чиния. Може да се закупи и захарница от същата серия.

Продуктово описание:

Чаша от костен порцелан – вместимост 180 мл

Подложна чиния от костен порцелан – диаметър 13.5 см

Захарница – вместимост 220 мл

Всички продукти притежават златен кант. Съдове със златен кант не се ползват в микровълнова фурна. Миенето със съдомиялна машина не е проблем по отношение на канта.

Серия Нона е емблематична за българското общество през 20 век. Такъв и подобен тип сервизи от български порцелан, са били подарявани по сватби и на специални поводи. Ако изпитвате меланхолия към онези времена или търсите типично български продукти за своя дом, костен порцелан Нона е отличен избор. Подходящ е също така, ако търсите подарък за чужденци или подарък от България.

Поръчвайки български костен порцелан серия Нона, вие подкрепяте единственото работещо българско предприятие за порцелан от време оно, намиращо се в град Видин.

 

 „Тая гражданка (Нона), това тънко чернооко момиче, с бяла рокля и бели кожени ръкавици, не се боеше от коня — и то какъв кон! — умееше кое как да похване и вършеше работата си тъй добре, както и те сами не биха я направили на нейно място.“

Йордан Йовков

Свързани продукти